Bergen Teknologioverføring overtar administrasjon av kliniske studier

Innovest AS eiere besluttet i 2015 at Bergen Teknologioverføring AS (BTO) skal overta administrasjonen av kliniske studier på vegne av eiernes institusjoner og forskere. Denne prosessen er nå i gang. Utprøvere og ledere ved institusjonene har signert en anmodning om overføring av alle pågående studier. Anmodningen vil bli sendt ut til de ulike industrikundene i løpet av de neste ukene. Overføringen skjer når alle avtaleparter har akseptert.

I praksis vil forskere ved institusjonene møte de samme personene og den samme kompetansen hos BTO, som den som er blitt tilbudt av Innovest AS frem til i dag. BTO overtar personell med mange års erfaring med å håndtere de fleste aspekter innenfor administrasjon innen kliniske studier. 

 BTO vil være ansvarlig for utarbeidelse av avtaler vedrørende kliniske studier, herunder budsjettering og innhenting av pristilbud fra de ulike avdelingene på sykehuset, forhandling med oppdragsgivere og oppfølging av økonomien når studien er i gang. Separate forskningskontoer vil bli etablert for hvert prosjekt ved BTO. BTOs ambisjon er å støtte både forskere og industri slik at man får utført kliniske studier, og dermed sikre pasienter tilgang til ny utprøvende behandling. BTO vil gjøre sitt beste for å videreføre Innovest profesjonalitet kombinert med fleksibilitet, fra en liten organisasjon over til en solid, større organisasjon.

Bergen Teknologioverføring AS (BTO) er Universitetet i Bergen, Helse Bergen, Havforskningsinstituttet, Høgskolen i Bergen og Siva sitt verktøy for å identifisere, evaluere, utvikle og realisere forskningsresultater med et kommersielt og/eller samfunnsøkonomisk potensiale. Siden oppstarten i desember 2004, har BTO vært involvert i over 150 kommersialiseringer. Ved siden av kommersialisering av eiere / partneres forskning, bistår BTO forskere og selskaper med tjenester som patentering, strategi, ledelse, forretningsutvikling, innovasjon og generell støtte.

Ytterlige spørsmål rettes til:
Anders Haugland, Adm. direktør Bergen Teknologioverføring AS
Mobile: +47 926 02 381
E-mail: Denne e-postadressen er beskyttet mot programmer som samler e-postadresser. Du må aktivere JavaScript for å kunne se adressen
http://www.bergento.no

Bergen Teknologioverføring overtar administrasjon av kliniske studier